טיפ למגייסים - לבחון עובד חדש בדרך יצירתית

אחרי שמועמד למשרה חשובה בארגון (חשובה = מזכירת החברה ועד סמנכ"ל הכספים, הכל תלוי בגודל, אופי והתרבות הארגונית הייחודית) עובר מספר שלבים ומגיע אליכם - מקבלי ההחלטות - ובידכם ההחלטה אם לקבלו או לא, מציע ד"ר אייל דורון לגייס יצירתיות כדי לבחון יצירתיות ויכולת להסתגל ולעבוד בצורה אופטימלית בארגון שלכם.

 


​הסביבה הטבעית יותר לבחון מועמדים היא בסביבה הטבעית יותר מאשר במשרד.
'מבחן בית הקפה' הוא תרגיל מעניין בראיונות עבודה. ד"ר דורון מציע לקבוע עם העובד (הדברים נועדו לגברים ונשים כאחד כמובן), בבית הקפה השכונתי המוכר לו, אך בשעת לחץ.
האם זימן שולחן?
האם הוא מוכר ומכיר בסביבה?
איך הוא עושה והאם הוא צודק בבחירת השולחן שלו?



ד"ר אייל דורון בכתבה של דהמרקר מסביר על שיטות גיוס ומיון בהווה ובעתיד, כערובה להצלחה עסקית.
לקריאת הכתבה המלאה בדהמרקר >>